2015-01-12 17:40:22• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári középpályás az Eb-re készülő román U17-es válogatottban

fotó: portalsm.ro
fotó: portalsm.ro

Az első selejtezőkört már túlélte, márciusban pedig az elitkörben biztosítaná helyét a májusi Európa-bajnokságon a román 17 éven aluliak labdarúgó-válogatottja. Angliában a szatmári sportlíceum egyik játékosa is ott lehet a pályán, Bogdan Vintila szövetségi kapitány ugyanis behívta a bő keretbe.

Tony Kanalos a sportlíceum diákja és középpályásként vethető be. Tehetsége a szatmári szakembereke számára nem számít ismeretlennek, hisz a tavalyi a polgármesteri hivatal is díjazta és jutalmat kapott iskolája év végi díjazásán is.

A román válogatott az Andorrában megrendezett első selejtezőkörben a házigazdák mellett Dániát és Csehországot megelőzve jutott az elitkörnek nevezett második selejtezőszakaszba. Itt a 6. csoportba került, a kvartett küzdelmeinek pedig március 21-16. között Anglia ad otthont. Az amúgy címvédő házigazdák mellett Norvégia és Szlovénia alkotja még a csoportot.

A Európa-bajnokságot Bulgáriában szervezik május 6-22. között. Ide az elitkör nyolc csoportgyőztese és a hét legjobb csoport-második jut be - értelemszerűen a házigazdák mellett. A kontinenstornán két csoportra osztják a nyolc csapatot - csoportonként az első három kijut az október 17-november 8. között Chilében esedékes U17-es világbajnokságra.

Bogdan Vintila egyelőre 25 fős, bő keretet hirdetett ki - ebben kapott helyet Kanalos is. Neki a Tatrangon, majd Törökországban, Skóciában és Hollandiában tartandó edzőtáborokban lesz alkalma bizonyítani: ott a helye az elitkörben pályára lépő válogatottban.

Románia U17-es kerete:

kapusok: Bogdan Hodoroaba (Bihari Sportlíceum), Sebastian Mara (UTA) és Andrei Udeanu (CSM Pitesti)
védők: Virgil Ghita, Andrei Vladescu és Tiberiu Capusa (Gheorghe Hagi Akadémia), Harald Friedrich és Radu Motreanu (Poli Temesvár), Denis Ciubotariu (Dinamo), Florin Marin (FC Voluntari), Paul Copaci (UTA)
középpályások: Kilyén Szabolcs és Andrei Ciobanu (Gheorghe Hagi Akadémia), Valentin Costache (Dinamo), Tony Kanaloș (Szatmári Sportlíceum), Alex Postolache (Kisbecskerek), Lucian Oprea (Poli Temesvár), Ionut Tanase (UTA), Mihai Dobre (Viitorul Mihai Georgescu)
csatárok: Bogdan Szijj (Resicabánya), Alexandru Covit (Resicabánya), Madalin Blanaru (Otelul), Sergiu Jurj (CSU Craiova), Sebastian Velcota (Poli Temesvár) és Adelin Petre (UTA).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: